Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο δώσαμε από το 2015 ,είτε ως μέλη της ΑΡΕΝ είτε κινούμενοι/ες στις παρυφές της ως φίλοι/ες , έναν σπουδαίο αγώνα προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος να έχει αναφορά και συνέχεια, μετά τη μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετάλλαξη των ΣΥΝΕΚ σε παράταξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού. 

Σήμερα, επτά χρόνια μετά , έχουμε το θάρρος να κάνουμε το επόμενο βήμα , καθώς συνειδητοποιούμε ότι ένας κύκλος κλείνει , αλλά οι πολιτικές και συνδικαλιστικές προκλήσεις δεν μπορούν να περιμένουν . Συνειδητοποιούμε ότι είναι πολιτικό και συνδικαλιστικό λάθος να επιμένουμε να μετρηθούμε ως μια ακόμη συνιστώσα της συνδικαλιστικής αριστεράς. Εκπροσωπούμε ένα ρεύμα που συνεχίζει να ελπίζει σε σπουδαίες στιγμές του συνδικαλιστικού κινήματος και θέλουμε να είμαστε παρόντες και παρούσες ως δρώντα πολιτικά υποκείμενα σ’αυτές . 

Σήμερα που ο κατακερματισμός της συνδικαλιστικής αριστεράς είναι απολύτως αναντίστοιχος με την ένταση της επίθεσης που δέχεται ο κόσμος της εργασίας , η πάγια θέση μας για ενότητα γίνεται επιτακτικό αίτημα και προϋπόθεση επιβίωσης. 

Έτσι επιλέγουμε οργανωμένα, συγκροτημένα και διατηρώντας τη φωνή μας , την αυτονομία μας και την ιδιαιτερότητά μας, να ενταχθούμε στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ως «ΚΙΝΗΣΗ για την ενότητα των συνδικαλιστικών δυνάμεων της εκπαιδευτικής ριζοσπαστικής αριστεράς», ένα ρεύμα και μια φωνή που θα ενωθεί, θα εμπλουτίσει  και θα ενισχύσει τους/τις συντρόφους/ισσες που σκέφτονται, δρουν και παλεύουν εκεί, όπως κι εμείς. 

Εξάλλου οι περισσότεροι και οι περισσότερες από μας, δίνουν εδώ και πολλά χρόνια κοινούς και νικηφόρους αγώνες με τους/τις συντρόφους/ισσες αυτούς/ες μέσα από τα ενωτικά σχήματα σε πολλά πρωτοβάθμια σωματεία. 

Κατανοούμε τις επιφυλάξεις ορισμένων συντρόφων και συντροφισσών που δεν θα μας ακολουθήσουν σ’αυτό το νέο βήμα. Για μας θα είναι πάντα πολύτιμοι/ες συναγωνιστ(ρι)ες , με τους/τις οποίους/ες θα βρισκόμαστε και θα πορευόμαστε στους δρόμους των αγώνων.

 

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Β ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΛΩΜΕΝΟΥ (Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ)

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΟΥ  (Β ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

ΕΦΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ          (ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ)

ΧΑΡΑ ΝΙΚΑ                      (ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ)

ΔΩΡΑ ΞΥΠΟΛΙΑ              (Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ (Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ         (Δ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ           (Γ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

ΒΙΚΥ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΟΥ     (Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΚΑΛΟΤΙΝΑ ΣΚΩΤΤΗ           (ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ)

ΝΤΙΝΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ             (Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ     (Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

ΜΑΤΙΝΑ ΤΖΕΡΕΦΟΥ          (ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ)

ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΜΕ: ΚΗΡΥΞΗ ΤΡΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 10/5 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ PISA.

Ο.Λ.Μ.Ε. ​ ​ ​ ​ ​ ​ Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255 www . olme . gr ​ ​ ​ ​ ​ ​ e-mail :   olme@otenet.gr ​ ​ ​ ​ ​ ​...