Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11, 2.00 μ.μ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.



Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση,θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά. 

Καταδικάζουμε την  υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων των νεοδιόριστων  συναδέλφων της ειδικής αγωγής, οι οποίοι, ενώ έχουν διοριστεί από τον Αύγουστο του 2020, όμως είναι μετέωροι εργασιακά, περιμένοντας τη μονιμοποίησή τους, η οποία εκκρεμεί. Η άρνηση μονιμοποίησης των συναδέλφων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που έχει ως στόχο της την ακύρωση των βασικότερων κατακτήσεών μας.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους Δεν θα επιτρέψουμε στο Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση να συνδέσει εκβιαστικά τους διορισμούς και τις μονιμοποιήσεις με την προσπάθεια επιβολής της ατομικής αξιολόγησης, μέσω του ν.4823, θεωρώντας  τους χιλιάδες αναπληρωτές και νεοδόριστους  εκπαιδευτικούς   ως πιο «ευάλωτους» λόγω της εργασιακής επισφάλειας την οποία υφίστανται. 

Απαιτούμε:

  •     να μονιμοποιηθούν άμεσα οι 4.500 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
  •      Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση 
  •     Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Η/Ο εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμη/ος με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα και χωρίς δόκιμη περίοδο, με την πρόσληψή της/του ως μόνιμος εκπαιδευτικός 

Αγωνιζόμαστε για:

-την κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο) που δημιουργεί ένα συνεχές κυνήγι συλλογής προσόντων, απαξιώνοντας πλήρως το πτυχίο ΑΕΙ, και ενισχύει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους συναδέλφους.

-μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ για την κάλυψη όλων των αναγκών με άμεσο διορισμό-μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. 

-την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. 

-τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων , νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα -την κατάργηση των ν.4692 και 4823 της αξιολόγησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου χαρακτήρα του Σχολείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΜΕ: ΚΗΡΥΞΗ ΤΡΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 10/5 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ PISA.

Ο.Λ.Μ.Ε. ​ ​ ​ ​ ​ ​ Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255 www . olme . gr ​ ​ ​ ​ ​ ​ e-mail :   olme@otenet.gr ​ ​ ​ ​ ​ ​...