Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Δ.Ε. Α ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 14:00

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ 



Χτες, Τρίτη 13/12/22, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας και εκπροσώπων της ΟΛΜΕ με τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας. Το θέμα που συζητήθηκε ήταν η δίωξη τριών συναδελφισσών του 4ου Γ.Ε.Λ. Γαλατσίου, μέλη του σωματείου, με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος.

Οι συγκεκριμένες συναδέλφισσες, απείχαν από τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν τις τοποθετήσεις τους σε Μέντορες/Συντονιστές ασκώντας το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας που είχε κηρύξει η Γ' ΕΛΜΕ.

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας, Νικολόπουλος Αθανάσιος, δυστυχώς συνέχισε τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό του κατήφορο αρνούμενος να σταματήσει τη δίωξη.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου και της ΟΛΜΕ του ξεκαθάρισαν ότι δεν προβλέπεται από πουθενά το δικαίωμά του να κρίνει τη νομιμότητα ή μη μιας απεργίας. Απάντησε χαρακτηριστικά ότι είναι «ατομική μου ευθύνη και ατομική μου επιλογή», ενώ επικαλέστηκε και τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη.

Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται και βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων να την κηρύσσουν.

Η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί τους συναδέλφους και τα σωματεία της Α' Αθήνας σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 15/12/22 ημέρα 24ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ, στις 14:00 στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας, Χίου 16-18, με σκοπό να υπερασπιστούμε τις συναδέλφισσες και το δικαίωμα στην απεργία.

Μέχρι τώρα ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν στείλει:

Δευτεροβάθμια:

ΕΛΜΕ Φωκίδας, ΕΛΜΕ Λήμνου, ΕΛΜΕ Πειραιά, Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Στ' ΕΛΜΕ Αθήνας

Πρωτοβάθμια:

Α' Σύλλογος Αθηνών, Σύλλογος «Ο Παρθενώνας», Σύλλογος Χαϊδαρίου, Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη», ΣΕΠΕ Αριστοτέλης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΩΞΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΜΕ: ΚΗΡΥΞΗ ΤΡΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 10/5 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ PISA.

Ο.Λ.Μ.Ε. ​ ​ ​ ​ ​ ​ Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255 www . olme . gr ​ ​ ​ ​ ​ ​ e-mail :   olme@otenet.gr ​ ​ ​ ​ ​ ​...