Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ: Ηλεκτρονικές εκλογές: Ηχηρό χαστούκι στο Υπουργείο Παιδείας και στα πρόθυμα δεκανίκια του κυβερνητικού-κρατικού συνδικαλισμού.

Η ανακοίνωση γράφεται λίγες ώρες μετά την μεγαλειώδη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, 49 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη. Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι απαραβίαστος κανόνας για καθένα μας και καθεμία μας. Οι γραμμές αυτές γράφονται μια μέρα μετά την εκ νέου συνδικαλιστική απόφαση – αντιδημοκρατική μεθόδευση, όπου ορίστηκε ΓΣ προέδρων σε 3 μέρες, δηλαδή το Σάββατο 19.11.22, χωρίς δυνατότητα συνελεύσεων βάσης και με ζητούμενο αν όλοι/ες οι πρόεδροι από άκρη σε άκρη της χώρας καταφέρουν να μεταβούν στην Αθήνα. Η ευθύνη του ευτελισμού των διαδικασιών της μεγαλύτερης και ιστορικής ομοσπονδίας του δημοσίου, βαραίνει την πλειοψηφία ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ. Προσπαθούν να διαλύσουν την ομοσπονδία, προσπαθούν να ενισχύσουν την αποστράτευση των συναδέλφων. Δεν θα τους το επιτρέψουμε, είμαστε εδώ και αποφασισμένοι,ες να υπερασπιστούμε τα σωματεία μας.

 

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών-παρωδία της Νίκης Κεραμέως για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελούν κόλαφο για το Υπουργείο Παιδείας και την υπουργό. Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αρνήθηκε να μετατραπεί σε«ψηφοφόρο των πληκτρολογίων» και έκφρασε την αποδοκιμασία της στις εκλογές-φιάσκο. Το αποτέλεσμα ήταν τα 2/3 των συναδέλφων να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις που λαμβάναμε στα e-mail μας ως τις 5 μ.μ. και - σε όσες περιοχές παρατάθηκε η ψηφοφορία - ως και τις 8 μ.μ. το βράδυ (!), σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Παιδείας αυτό που κατάφεραν με τόσο κόπο, ιδρώτα, πιέσεις και μαγειρέματα ήταν η συμμετοχή μόλις του 34% των συναδέλφων (ήτοι 66% αποχή του κλάδου). Σε μεγάλες διευθύνσεις μεγάλων πόλεων, η αποχή ξεπέρασε το 70-75%, ενώ σε κάποιες περιοχές ακόμα και το 85%.

 

 

Στην περιοχή της ΔΕ Α΄ Αθήνας, η αποχή ήταν 67% στις 5 μ.μ. και 62% στις 8 μ.μ., μετά την τρίωρη παράταση-σκάνδαλο που δόθηκε προκειμένου να μαζέψουν κι άλλα κουκιά για το Υπουργείο οι πρόθυμες παρατάξεις που συμμετείχαν στις «εκλογές». Ειδικά για την Γ΄ ΕΛΜΕ, όπου οι παρατάξεις των προθύμων ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ ελέγχουν τις 6 από τις 9 έδρες του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τα παραπάνω ποσοστά αποχής αποτελούν ακόμα πιο ηχηρή απαξίωση από ό,τι η αντίστοιχη αποχή σε πανελλαδικό επίπεδο. Πρόκειται για πεντακάθαρη νίκη όλων των συναδέλφων που αψήφισαν προτροπές, εκβιασμούς και πιέσεις για - τάχα - επιπτώσεις από την μη συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά την αναντιστοιχία ανάμεσα στις διαθέσεις της πλειοψηφίας του κλάδου και στον κυβερνητικό-κρατικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε συνέχεια της περσινής αδράνειάς τους για το θέμα της «αυτοαξιολόγησης». Οι «εκλεγμένοι αιρετοί» με το 10-15% της ψήφου των συναδέλφων ο καθένας, αν είχαν στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί. Είναι από την πρώτη μέρα της «θητείας» τους απονομιμοποιημένοι στην πλειοψηφία των συναδέλφων.

Το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη πιο εκκωφαντικό, αν οι διορισμένες εφορευτικές του Υπουργείου δεν είχαν παρατείνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία έως και 3 ώρες. Στην Α΄ Αθήνας αυτή η παράταση οδήγησε σε 250 επιπλέον ηλεκτρονικές ψήφους (περίπου 5% των συναδέλφων). Ρωτάμε:

 

-                                 Γιατί δεν πρόλαβαν οι συνάδελφοι αυτοί να ψηφίσουν ως τις 5 μ.μ. που έκλεινε η διορία της ψηφοφορίας; Με ποια διαδικασία θυμήθηκαν να ψηφίσουν μετά τις 5;

-                                 Αληθεύουν καταγγελίες πως επαναπροωθήθηκαν ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι της ψηφοφορίας σε άλλα e-mails από εκείνα στα οποία αρχικά στάλθηκαν, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία ψηφοφόρων με την εφορευτική επιτροπή; Πώς ελέγχθηκε η ταυτοπροσωπία αυτών των συναδέλφων; Τηλεφωνικά;

 

Αποκαλυπτική είναι η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ της Γ΄ ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στις ηλεκτρονικές εκλογές. Επιβεβαιώθηκε στο τελευταίο ΔΣ και από τους ίδιους, πως οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων (Κόκλας από ΣΥΝΕΚ και Δήμος από ΔΑΚΕ) είχαν ορίσει τους εαυτούς τους ως εκπροσώπους της ΕΛΜΕ (τακτικό και αναπληρωματικό) στην εφορευτική επιτροπή που διεξήγαγε την ψηφοφορία. Χωρίς σύγκληση και απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ για ορισμό συγκεκριμένων εκπροσώπων. Χωρίς πρωτοκολλημένη απόφαση του σωματείου. Επιπλέον:

 

-                                 Οι υποψήφιοι - και πλέον εκλεγμένοι «αιρετοί» - αυτοδιορίστηκαν στην εφορευτική επιτροπή, κατά παράβαση κάθε συνδικαλιστικής δεοντολογίας που, σε αντίθεση με τα μαγειρέματα του υπουργείου, υπαγορεύει πως η ιδιότητα του μέλους της εφορευτικής είναι ασυμβίβαστη με εκείνη του υποψηφίου.

 

-                                


Ο επικεφαλής/αιρετός της ΔΑΚΕ, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας βρισκόταν στο γραφείο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α Αθήνας. Για να του πει - λέει - καλημέρα! Του ίδιου διευθυντή τον οποίο η Γ΄ ΕΛΜΕ με πρόσφατη ανακοίνωσή της καταγγέλλει για αυταρχική συμπεριφορά, πλήθος παρατυπιών και απαξίωση των εκλεγμένων ΔΣ των ΕΛΜΕ της Αθήνας.


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Μετά το στραπάτσο του ΥΠΑΙΘ και των «πρόθυμων» στις ηλεκτρονικές εκλογές, μπορούμε να επιβάλλουμε τη βούληση της πλειοψηφίας του κλάδου για αλλαγή πλεύσης σε ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ. Το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε με συναδελφική αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα   τις    μεθοδεύσεις   του    ΥΠΑΙΘ  για    την   εφαρμογή   της «αυτοαξιολόγησης» στα σχολεία.

Καλούμε την Γ΄ ΕΛΜΕ για άλλη μια φορά να αποφασίσει την προκήρυξη απεργίας-αποχής από την

«αυτοαξιολόγηση», όπως έπραξε και για τους μέντορες-συντονιστές. Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες να στηρίξουν αυτή την πρόταση στην επικείμενη συνέλευση της Γ΄ ΕΛΜΕ που θα γίνει στις 22 Νοέμβρη.

Το σωματείο είναι η δύναμή μας! Η συμμετοχή μας είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΜΕ: ΚΗΡΥΞΗ ΤΡΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 10/5 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ PISA.

Ο.Λ.Μ.Ε. ​ ​ ​ ​ ​ ​ Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255 www . olme . gr ​ ​ ​ ​ ​ ​ e-mail :   olme@otenet.gr ​ ​ ​ ​ ​ ​...