Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ : Εκκωφαντικό μήνυμα των δυνάμεων του αγώνα και συντριπτική ήττα Κεραμέως οι ηλεκτρονικές εκλογές- φαρσοκωμωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια!


ΣΥΝΕΚ- ΔΑΚΕ - ΠΕΚ απέτυχαν να ποδηγετήσουν τους εκπαιδευτικούς και να ξεπλύνουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης!



Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς στη ΔΙΔΕ Αν. Αττικής, που αγνόησαν τις κάθε είδους κομματικές πιέσεις που τους ασκήθηκαν και άλλες παρεμβάσεις. Ακόμη κι όταν το επιτελείο της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ έβγαζε ψεύτικα στοιχεία [για τις δήθεν 45 ΕΛΜΕ που τάσσονταν υπέρ της ψηφοφορίας, χωρίς καν αυτές να αναφέρονται ονομαστικά!]. Ακόμη κι όταν παρενέβαιναν στη διαβλητή και αδιαφανή αυτή «εκλογική διαδικασία», και έστελναν μηνύματα μέσω της «Ζeus elections», καλώντας μας να «ψηφίσουμε». 

Οι συνάδελφοι/ισσες στην αν. Αττική απείχαν από τις εκλογές παρωδία σε ποσοστό 74% , αλλά το ίδιο συνέβη και στις περισσότερες περιοχές της χώρας , όπου είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο ποσοστό συναδέλφων, και το ποσοστό της αποχής κυμάνθηκε μεσοσταθμικά στο 75% (ενδεικτικά αναφέρουμε Χανιά 88%, Άρτα 81%, Σάμο 77%, Ηράκλειο 70%, Αχαϊα 70%, Δυτ. Θεσ/νικη 72%, Σύνολο Αττικής 83,5%, Φθιωτιδα 87%)

Η συντριπτική αυτή απάντηση, που δόθηκε για μια ακόμη φορά από τον κλάδο με εκκωφαντικό τρόπο, αναδεικνύει και αποκαλύπτει πόσο απονομιμοποιημένη είναι η πολιτική Κεραμέως στη συνείδηση των συναδέλφων/ισσών  μας, όσο κι αν το υπουργείο προσπαθεί να εμφανίσει το άσπρο ως μαύρο κάνοντας λόγο για «υπερτριπλάσια ποσοστά συμμετοχής σε σχέση με το 2020», που αποτελούν γελοιότητες. Μετά το τεράστιο ποσοστό αποχής τον Νοέμβρη του 2020, το επίσης εμβληματικό ποσοστό συμμετοχής στην περσινή απεργία αποχή από την αξιολόγηση, που κορυφώθηκε με τη συμμετοχή σύσσωμου σχεδόν του κλάδου στην απεργία και τα συλλαλητήρια της 11/10/2021, έρχεται ένα ακόμη ποσοστό – κόλαφος για την υπουργό παιδείας και μάλιστα κάτω από δυσμενέστερες συνθήκες , καθώς τρεις παρατάξεις (ΔΑΚΕ,ΠΕΚ,ΣΥΝΕΚ) επέλεξαν να συμμετάσχουν στις εκλογές φάρσα με διάφορα προσχήματα, στα οποία οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη. 

Και αυτό ακριβώς είναι το δεύτερο σημαντικό μήνυμα που δίνεται με τα υψηλά ποσοστά αποχής: το τεράστιο ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σ΄έναν κλάδο που εδώ κι ένα χρόνο έχει αφεθεί να παλεύει μόνος του την ακρίβεια και τις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις που μετατρέπουν το δημόσιο σχολείο σε εργασιακό κάτεργο και στερούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών , και στη συνδικαλιστική του ηγεσία. Οι παρατάξεις που αποτελούν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ ΣΥΝΕΚ ΠΕΚ) με την τακτική τους δείχνουν πολύ καθαρά ότι πρόταγμα τους είναι αφενός η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και αφετέρου η διατήρηση θέσεων και «καρεκλών» με όποιο κόστος και τίμημα. Γι αυτό πέρσι προκάλεσαν συνδικαλιστικό πραξικόπημα στις 16/10/21 στη συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ με στόχο να μη ληφθεί απόφαση για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής , γι’αυτό στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ με σωρεία αντιδημοκρατικών και αντικαταστατικών μεθοδέυσεων , πιασμένοι χέρι χέρι αντί να σχεδιάσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου ενάντια στην επίθεση που δέχεται , ψήφισαν θέσεις που θα διευκολύνουν την αποδοχή της πολιτικής της τωρινής και των μελλοντικών κυβερνήσεων , με στόχο να γίνει πιο δύσκολη η αγωνιστική του κινητοποίηση. Γι αυτό, τέλος, επέλεξαν να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που με αυταρχισμό επέβαλε το υπουργείο και με νέο πραξικόπημα ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνέλευση προέδρων στις 22/10/22, προκειμένου να μην υπάρξει απόφαση για αποχή , αφού ήταν γνωστό ότι 38 ΕΛΜΕ θα έρχονταν με τέτοιες αποφάσεις. Έτσι , με περίσσευμα κυνισμού ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ «υποδέχτηκαν» την αποχή επιδεικνύοντας έλλειψη πολιτικής και συνδικαλιστικής τσίπας. Οι παράγοντες της τοπικής ΔΑΚΕ πανηγυρίζουν στα κοινωνικά δίκτυα για «τον θρίαμβο της ΔΑΚΕ , που ψηφίστηκε από το 60% (σ.σ.560 ψήφοι) των συμμετασχόντων (σ.σ.931 στους 3499 εγγεγραμμένους!!!) και εξέλεξαν και τους δύο αιρετούς». Οι δε ΣΥΝΕΚ αντί να κάνουν έστω και την ύστατη στιγμή την αυτοκριτική τους που για ελάχιστες θέσεις (1 αιρετός στο ΚΥΣΔΕ, 34 αιρετοί στα ΠΥΣΔΕ και 10 στα ΑΠΥΣΔΕ) νομιμοποίησαν μια διαδικασία απολύτως διάτρητη και διαβλητή ,και έδωσαν χείρα βοηθείας σε μια κυβέρνηση που δείχνει να βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση από το 2019, δείχνουν ανάλογο κυνισμό και αναζητούν άλλοθι στο ότι η αποχή ήταν ανάλογη με την αποχή για το συνέδριο της ΟΛΜΕ κι επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και προβληματισμού!   

Οι συνάδελφοι/ισσες , ωστόσο και ανησυχούν και προβληματίζονται, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν έχουν πλέον να περιμένουν τίποτα από τέτοιες ηγεσίες , που το μόνο που πέτυχαν ήταν να περάσουμε από τους δοτούς στους νόθους αιρετούς! Η λύση όμως δε βρίσκεται ούτε στην παραίτηση ούτε στην αποστράτευση. Είναι η ώρα τα σωματεία και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους. Επιβάλλεται οι δυνάμεις που μιλούν στο όνομα του αγώνα να πρωτοστατήσουν, ώστε πάνω στον δρόμο που άνοιξαν πριν από 4 χρόνια τα 77 σωματεία κατά της αξιολόγησης, πέρσι τα 22 σωματεία που προκήρυξαν την απεργία αποχή και φέτος τα 80 σωματεία που δεν αποδέχτηκαν την διάλυση των συλλογικών διαδικασιών και κάλεσαν σε αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές, οι 37 ΕΛΜΕ που πήραν την πρωτοβουλία συντονισμού κόντρα στην αντιδημοκρατική απόφαση αναβολής της Γ.Σ Προέδρων, καθώς και όσες έχουν κηρύξει απεργία αποχή από μέντορες κλπ, να υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες και συντονισμοί που θα υπερβούν τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία του συμβιβασμού και της υποταγής και θα εμπνεύσουν αισιοδοξία και αγωνιστικό πνεύμα στον κλάδο, για να ανοίξουμε το δρόμο για την ανάσχεση και ανατροπή της πολιτικής, κυβέρνησης Ε.Ε, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ. Η ΕΑΠ , η παράταξη που δε λογάριασε ποτέ θέσεις και μικροπαραταξιακά οφέλη , θα είναι εδώ και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να κρατηθεί το σωματείο όρθιο και ζωντανό δίπλα στον/στην κάθε συνάδελφο/ισσα που χρειάζεται στήριξη. Ένα σωματείο των ζωντανών Γ.Σ και διαδικασιών που θα συσπειρώνει του συναδέλφους, θα αφουγκράζεται τις αγωνίες τους  έξω από την υπηρέτηση των κυβερνητικών σχεδίων και των πλαισίων της πολιτικής τους. Είναι αυτονόητο ότι δεν αναγνωρίζουμε κανένα/μία από τους/τις νόθους/ες αιρετούς και τους/τις καλούμε να παραιτηθούν, εφόσον δεν εκφράζουν τον κλάδο. Συνεχίζουμε τον αγώνα για εκλογή τριών αιρετών στα Υ.Σ., αιρετών που θα εκλέγονται με ζωντανές διαδικασίες και πραγματικές εκλογές, θα λογοδοτούν στα σωματεία και θα παλεύουν για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα στα συμβούλια. Αυτόν τον συνδικαλισμό υπηρετούμε εμείς και όχι τον συνδικαλισμό των θέσεων και των πελατειακών δικτύων εξυπηρέτησης.

Όλες/όλοι στην πανεργατική απεργία 9/11 – Να προγραμματιστεί νέα Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ μέχρι τέλος Νοέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΜΕ: ΚΗΡΥΞΗ ΤΡΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 10/5 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ PISA.

Ο.Λ.Μ.Ε. ​ ​ ​ ​ ​ ​ Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255 www . olme . gr ​ ​ ​ ​ ​ ​ e-mail :   olme@otenet.gr ​ ​ ​ ​ ​ ​...